BASF Pest Control Solutions Greece

BASF Pest Control Solutions Greece

Επικοινωνία

Fendona® 6 SC

Εντομοκτόνο

Η πρώτη επιλογή σπρέι για επαγγελματικές επεμβάσεις. Ένα εντομοκτόνο υψηλής απόδοσης με γρήγορη αποσύνθεση.

Πλεονεκτήματα

Πλεονεκτήματα της χρήσης του Fendona® 6 SC

 • αποδεδειγμένη καλή απόδοση, λίγη δόση εφαρμογής
 • εξαιρετικό ευρύ φάσμα ελέγχου εντόμων
 • γρήγορη αποσύνθεση και αξιόπιστη υπολειμματική δράση
 • εύκολο, αποδεκτό και ασφαλές στην εφαρμογή

Το Fendona® χρησιμοποειται παγκοσμίως ως ενα εντομοκτόνο ελέγχου για όλα τα πτερωτά έντομα καθως και τα έρποντα. Είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τον επαγγελματικό έλεγχο των εντόμων λόγω της γρήγορης και αξιόπιστης δράσης του, της δραστηριότητας του καθώς και της υψηλής του ασφάλειας και της αποδοχής το από το ευρύ κοινό.

Το Fendona® είναι ενεργό ενάντια μιας ευρείας ποικιλίας εντόμων, είτε μέσω επαφής είτε μέσω έγχυσης στομάχου για τον πιο αποτελεσματικό έλεγχο σε χαμηλές δόσεις. Ξεχωρίζει από άλλα συνθετικά pyrethroid σπρέι για την αποτελεσματικότητα και τη σταθερότητα της βελτιωμένης μικρο-κρυσταλικης εφαρμογής του. Ειναι γρηγορο και εύκολο στην εφαρμογή έχοντας ένα περιβαλλοντικό προφίλ που το κάνει ιδιαίτερα κατάλληλο για τον έλεγχο των εντόμων σε ευαίσθητες περιοχές.

Αποδεδειγμένα υψηλή απόδοση, μικρή δόση εφαρμογής

ενάντια της ελονοσίας και άλλων ασθενειών που οφείλονται σε έντομα, το Fendona® είναι μια μοναδική εφαρμογή της alpha-cypermethrin που παρέχει αξιόπιστο αποτέλεσμα για τον επαγγελματικό έλεγχο των εντόμων.

Περιέχει 60g/L του συνθετικού πυρεθρινοειδούς εντομοκτόνου και είναι δραστικό έναντι μια ευρείας γκάμας πολλών προβλημάτων και μπελάδων που οφείλονται σε έντομα όταν εφαρμόζεται σε μια ειδική συγκέντρωση εναιωρήματος.

Τα μικροκρυσταλλικά σωματίδια συνδυάζονται με μια προσεκτική ισορροπία των εναιωρημάτων για να επιβεβαιώσουμε την άμεση και την εκτεταμένη δράση του, ακόμη και για είδη που είναι λιγότερο εφικτός ο έλεγχος του όπως οι κοριοί. Η βελτιωμένη δραση της alpha-cypermethrin εξασφαλίζει περαιτέρω αξιόπιστα αποτελέσματα σε εξαιρετικά χαμηλές δόσεις με μέγιστη ευκολία εφαρμογής και με το χαμηλότερο κόστος επέμβασης.

Γρήγορη αποσύνθεση και αξιόπιστη υπολειμματική δράση

Το Fendona® έχει κερδίσει τη φήμη για τον αποτελεσματικό έλεγχο των εντόμων συνδυάζοντας την ταχύτητα με μια αξιόπιστη υπολειμματική δράση.

 • Τα μικροσωματίδια του προσκολλώνται στα πόδια και στις κεραίες του εντόμου, ευαισθητοποιώντας έτσι τα έντομα από τα πρώτα λεπτά που έρχονται σε επαφή μ αυτό.
 • Αυτό τους προκαλεί ερεθισμό σε μια προσπάθεια τους να απομακρύνουν το εντομοκτόνο από πάνω τους, αυξάνοντας έτσι την έκθεση τους σε αυτό μέσω της επαφής και της διάχυσης του μέσω του στομάχου
 • Έτσι γίνεται εξαιρετική βιο-απορρόφηση των δραστικών εντός 30 λεπτών και ακολουθεί θάνατος των εντόμων εντός 24 ωρων.
 • Η ειδική συγκέντρωση του εναιώρηματος δίνει επιφανειακή κάλυψη και εξαιρετική προσκόλληση σε πορώδεις και σε άλλες δύσκολες επιφάνειες όπως τα τούβλα, το τσιμέντο χωρίς σημαντική απορρόφηση δραστικών ουσιών. Αυτό μπορεί να παρέχει 3 μήνες υπολειμματική δραση σε πολλά περιβάλλοντα.

Ευρύ φάσμα ελέγχου εντόμων

Το Fendona® συνίσταται σε παγκόσμιο επίπεδο για τον έλεγχο διαφόρων τύπων πτερωτων εντόμων αλλα και για αυτα α έντομα που έρπονται σε κατοικίες, σε εμπορικές και δημόσιες εφαρμογές. Κυρίως έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό για τα παρακάτω:

 • Μυρμήγκια
 • Κοριοί
 • Σκαθάρια
 • Κατσαρίδες
 • Δίπτερα
 • Ψύλλους
 • κουνούπια
 • Νυκτόβιες πεταλούδες
 • Silverfish
 • Τερμίτες
 • Σφήκες
 • Άλλα έντομα που προκαλούν ασθένειες

Χρησιμοποιείται επίσης σε κατοικίες, εμπορικά κτήρια, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων επεξεργασίας τροφίμων, καθώς και σε δημόσια κτήρια όπως νοσοκομεία, εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Εύκολη και ασφαλής χρήση

 • Το Fendona® είναι εύκολο στην αραίωση και στην εφαρμογή του με οποιονδήποτε τρόπο ψεκασμού και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό ή με εναλλαγή άλλων εντμοκτόνων για να εμποδίσει την ανάπτυξη ανθεκτικότητας των εντόμων.
 • Είναι άοσμο και χωρίς χρώση
 • Συνδυάζεται με ένα χαμηλό ποσοστό χρήσης και ερεθισμού του δέρματος και γι αυτο το Fendona® είναι κατάλληλο για τη χρήση σε ευαίσθητες περιοχές.
 • Οι άνθρωποι και τα κατοικιδια δε θα πρέπει να είναι παρόντες κατα την εφαρμογη του προϊόντος και θα πρέπει να μπαινουν ξανα στην περιοχη οπου εφαρμοστηκε το προϊόν όταν αυτο πια έχει στεγνωσει
 • Όταν εφαρμόζεται όπως ακριβως αναγράφεται στην ετικέτα το Fendona® παρέχει ελάχιστη αποδιοργανωση σε ανθρωπους και κατοικιδια
 • Η καλή βιοδιάσπαση του προσδίδει ενα εξαιρετικο περιβαλλοντικο προφιλ
 • Τυχον υπολειμματα μπορουν να απομακρυνθουν απο τις επιφανειες που εχει γινει επεμβαση με ζεστο νερό και άλλα οικιακα καθαριστικά

Πως λειτουργεί;

Το Fendona® ξεκινά να δρα μετά απο 30 λεπτά από την εφαρμογή του.

Εφαρμόζεται ως εναιώρημα (SC), το οποίο παρέχει κάλυψη σε επιφάνειες που εχουν υποστει επέμβαση και καλή προσκόλληση, ακόμη και σε πορώδεις επιφάνειες. Η υπολειμματική του διάρκεια είναι εως και 3 μήνες.

Το Fendona® μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο σε νοικοκυριά,σε κτηρια δημοσιας υγειας, καθως και σε βιομηχανικα και σε δημοσια κτηρια.

Αποτελεσματική χρήση για την καλυτερη αποδοση

Το Fendona® 6 SC εφαρμοζεται με περιεκτικοτητα 60g/l της alpha-cypermethrin ως ενα συμπυκνωμα εναιωρηματος με βαση το νερό.

Αραιωνεται με νρό σε 5ml/liter για εφαρμογή σε όλους τους σάκους ή στους ψεκαστηρες χειρός με χαμηλη πίεση (περίπου 2 bar) χρησιμοποιώντας ενα μέτριου μεγεθους στόμιο

Κάθε δοχείο συγκεντρωσης εχει ενσωματωμενο θάλαμο μέτρησης για ευκολη και γρηγορη δοσομετρηση

Οι ψεκαστηρες θα πρεπει να γεμιζονται με την κατάλληλη ποσότητα νερού και δοσης φαρμακου Fendona® 6 SC το οποίο πρεπει να προστιθεται και να εξακριβωνεται οτι εχει αναμιχθει με το νερο

Συνίσταται πληρης αναμειξη υστερα από οποιαδηποτε διακοπη εφαρμογης

Ο ψεκασμος θα πρέπει να επιτυγχανει ομοιομορφη καλυψη της περιοχης στοχου χωρις υπερβολικη διαβροχη ή απωλεια υγρου

Σε κανονικες συνθηκες χρησης 25 ml του Fendona® 6 SC αραιωμενα σε 5 λίτρα νερού είναι επαρκη προκειμενου να γινει επεμβαση για επιφανεια 100 m2 , κάθε λιτρο προϊόντος καλυπτει περιπου 4000 m2

Διπλη δοση φαρμακου συνισταται γαι βαριες μολυνσεις και για χωματινες ή πορωδεις επιφανειες για να εξασφαλισουμε την αποτελεσματικη καλυψη τους με τη χρηση του.

Παράσιτα

Μυρμήγκια

Μυρμήγκια

Είναι απο τα πιο επιτυχημένα έντομα, τα μυρμήγκια μπορούν να αποτελέσουν έναν από τους μεγαλύτερους μπελάδες στα σπίτια, σε νοσοκομεία, σε εστιατόρια και σε άλλα κτήρια.

Διαβάστε περισσότερα
Κοριός

Κοριός

Δύσκολο να τους βρεις, επίμονοι, οι κοριοί απαιτούν επαγγελματική εμπειρία, συνεργασία με πελάτες και αποτελεσματικές μεθόδους για την εξάλειψή τους.

Διαβάστε περισσότερα
Κατσαρίδες

Κατσαρίδες

Οι κατσαρίδες αποτελούν έναν από τους πιο σημαντικούς εχθρούς της υγείας των ανθρώπων, καθώς κουβαλούν μια τεράστια γκάμα ασθενειών.

Διαβάστε περισσότερα
Ψύλλοι

Ψύλλοι

Υπάρχουν πάνω από 2.000 είδη παγκοσμίως. Αν γνωρίζεις ποιο είδος έχεις να αντιμετωπίσεις κάθε φορά, μπορείς να κάνεις και πιο αποτελεσματικό έλεγχο.

Διαβάστε περισσότερα
Μύγες

Μύγες

Αποτελεσματικός μακροχρόνιος έλεγχος μυγών απαιτεί μια ολοκληρωμενη προσεγγιση η οποια συμπεριλαμβανει την αναγνωριση απειλων, την αναγνωριση των τοποθεσιων τροφης και των σημειων προσβασης καθώς και τη χρηση σωστών περιβάλλοντικων συνθηκων, μηχανικων και χημικων τακτικων.

Διαβάστε περισσότερα
Τσιμπούρια

Τσιμπούρια

Τα τσιμπούρια είναι αραχνοειδή και ανήκουν στην υποτάξη Acari, στην οποία συμπεριλαμβάνονται ακάρεα και τσιμπούρια. Μπορούν να διακριθούν σε δυο οικογένειες: τα σκληρά τσιμπούρια (Ixodidae) και τα μαλακά τσιμπούρια (Argasidae).

Διαβάστε περισσότερα
Σκοτεινό σκαθάρι

Σκοτεινό σκαθάρι

Το σκοτεινό σκαθάρι ανήκει στην οικογένειαTenebrionidae και εκτιμάται ότι υπάρχουν σχεδόν πάνω από 20.000 είδη. Προτιμά γενικά σκοτεινά μέρη και οι προνύμφες έιναι γνωστές με το όνομα «mealworms».

Διαβάστε περισσότερα
Κουνούπια

Κουνούπια

Επιτυχής έλεγχος για τα κουνούπια επιτυγχάνεται από την αναγνωριση και τη μεταχείρηση των σημείων αναγέννησης.

Διαβάστε περισσότερα

BASF ΕΛΛΑΣ

Top