Τερμίτες

Οι τερμίτες, γνωστοί και ως, “άσπρα μυρμήγκια” είναι στενά συνδεδεμένα με τις κατσαρίδες. Είναι επίσης γνωστοί και με το όνομα “ήσυχοι καταστροφείς” διότι μπορούν να είναι παρόντες χωρίς ιδαίτερα σημάδια της εμφάνισής τους. Μπορούν να κατανεμηθούν σε τρεις κατηγορίες – dampwood, drywood και subterranean.

Κάθε χρόνο οι τερμίτες είναι η αιτία της ζημιάς που εκτιμάται ότι στοιχίζει δισεκατομμύρια ευρώ παγκοσμίως. Γι αυτό θεωρούνται ως ένα πολύ βλαβερό έντομο ενάντια του οποίου πρέπει να γίνονται δράσεις προκειμένου να προλάβουμε τις μολύνσεις που προκαλεί, κάνοντας τη σωστή επέμβαση.

Είδη τερμιτων

  • Dampwood τερμίτης (Termopsidae) συχνά τον βρίσκουμε σε υγρά σάπια κούτσουρα ή σε περιοχές με σήψεις σε νεκρά ή ζωντανά δέντρα.
  • Drywood τερμίτης (Cryptotermes) πηγή νερού από το ξύλο στο οποίο ζουν και δεν εχουν επαφή με το χώμα, ή με οποιοδήποτε άλλο σημείο που να υπάρχει υγρασία.
  • Subterranean τερμίτης (Coptotermes) συχνά κατοικεί στο έδαφος ή απαιτεί επαφή με το έδαφος ή με κάποια πηγή υγρασίας και είναι η κύρια απειλή για την ξυλεία.

Ζουν σε μια κοινωνική δομή, με αποικίες οι οποίες περιέχουν πολλά διαφορετικά γκρουπ τερμιτών, όπου το καθένα αναλαμβάνει ένα διαφορετικό καθήκον. Αυτές οι αποικίες μπορεί να έχουν έως και 2 εκατομμύρια τερμίτες. Η βασίλισσα, που ρόλος της είναι η εναπόθεση ωών, έχει την ικανότητα να εναποθέτει έως και 2.000 ωά την ημέρα.

Οι τερμίτες τρέφονται με νεκρά δέντρα και φυτά, παίρνοντας θρεπτικά συστατικά από την κυτταρίνη, μια οργανική ίνα που έχει βρεθεί στο φυτό. Επίσης τρέφονται και με άλλα υλικά όπως χαρτί, πλαστικό και γυψοσανίδες.

Αναγνώριση τερμιτών

Οι τερμίτες μπορούν να έχουν διαφορετικούς τύπους φωλιάς, με κάποιες απ αυτές να βρίσκονται υπόγεια, άλλες μπορεί να βρίσκονται σε δεντρα ή στην επιφάνεια του κορμού των δέντρων.

Τα αναχώματα των τερμιτών δημιουργούν μια ανύψωση που αποτελείται από χώμα, ενω τα εσωτερικά στρώματα αποτελούνται από ξύλο, κοπριά και χώμα.

Γενικά, οι τερμίτες αποφεύγουν την έκθεση τους στο φως και παραμένουν σε ενα κλειστό σύστημα, εκτός απ αυτούς που διαβίουν στο γκαζόν οι οποίοι μπορούν να συλλέξουν τροφή στην ύπαιθρο. Η μόνη διαφορά είναι μόνο κατά τη διάρκεια μιας σαρωτικής πτήσης, ή οταν οι τερμίτες δημιουργούν μια καινούργια κατασκευή ή επισκευάζουν την ήδη υπάρχουσα.

Αυτοί ποικίλλουν από 0,25 έως 1,25 εκ. σε μήκος με τη βασίλισσα και το βασιλιά να είναι ικανοί να φτάσουν μήκος πάνω από 1,25 εκ. Οι εργάτες έχουν μαλακό σώμα και χρώμα κίτρινο. Οι τερμίτες που έχουν την ικανότητα να πετούν, ονομαζόμενοι αλλιώς και ‘reproductives’, έχουν δυο ζεύγη πτερύγων που τους επιτρέπουν την πτήση.

Η BASF προσφέρει καινοτόμες λύσεις για τον έλεγχο τερμίτων για οποιονδήποτε τύπο κατασκευής και κατάσταης τερμίτων.

Η ίδρυση ενός αποτελεσματικού προγράμματος ελέγχου των τερμιτών, είναι ένας τρόπος ο οποίος δίνει αποδεικτικά αποτελέσματα τα οποία εξαρτώνται από την κάθε μέρα.

Προϊόντα

ΕΠΑΝΩ