BASF Professional & Specialty Solutions Greece
BASF Professional & Specialty Solutions Greece

Επικοινωνία

Εμείς

Καλώς ήρθατε στον τομέα επιχειρηματικής δραστηριότητας Professional & Specialty Solutions

Λύσεις για κάθε πρόβλημα παρασίτων υγειονομικής σημασίας

Αγαπητέ Επισκέπτη,

Η επιχειρηματική δραστηριότητα των Προϊόντων Δημόσιας Υγείας & Εξειδικευμένων Λύσεων (Professional & Specialty Solutions), αναπόσπαστο μέρος του επιχειρηματικού ομίλου της BASF Ελλάς Α.Β.Ε.Ε, συνεχίζει την επικοινωνία με τον επαγγελματία, τον καταναλωτή, τον επιστήμονα καθώς και όλους τους ενδιαφερόμενους για θέματα Δημόσιας Υγείας & Εξειδικευμένων Εφαρμογών.

Η Ελλάδα, μεταξύ των άλλων παραγόντων αλλά και ειδικότερα, εξαιτίας:

 • των κλιματικών συνθηκών που επικρατούν (εύκρατη ζώνη: ευνοϊκές συνθήκες ανάπτυξης των εντόμων και τρωκτικών),
 • της γεωγραφικής θέσης της (διαμετακομιστικό κέντρο εμπορευμάτων, τουριστικός προορισμός: μεταφερόμενοι εχθροί από το εξωτερικό, έντομα «καραντίνας»),
 • της γεωργικής παραγωγής (μεγάλες καλλιέργειες, θερμοκήπια και οπωρώνες),
 • της ζωϊκής παραγωγής (σταύλοι, εγκαταστάσεις παραγωγής και πάχυνσης ζώων),
 • της μεταποιητικής δραστηριότητας (παραγωγή και αποθήκευση τροφίμων, χώροι επεξεργασίας τροφών, παραγωγή ζωοτροφών),
 • της τουριστικής δραστηριότητας (ξενοδοχεία, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι αναψυχής και χώροι μαζικής εστίασης),
 • και του φυσικού περιβάλλοντος (υδατογεωγραφία: στάσιμα και λιμνάζοντα ύδατα)

αποτελεί τον ιδανικό τόπο ανάπτυξης και δραστηριοποίησης πολλών εντόμων και τρωκτικών υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και αρκετών εξειδικευμένων εφαρμογών (π.χ. φοίνικες, πεύκα, γκαζόν, καλλωπιστικά κ.λπ).

Η παρουσία της BASF όμως, δεν περιορίζεται μόνο σε τοπικό επίπεδο. Για δεκαετίες η BASF έχει δεσμευτεί στον πόλεμο κατά της ελονοσίας και άλλων τροπικών ασθενειών (όπως ο Ιός του Δυτικού Νείλου – WNV: West Nile Virus) που μαστίζουν τις λεγόμενες ως χώρες «του τρίτου κόσμου». Η τελευταία προσθήκη στο οπλοστάσιο της BASF είναι το Interceptor® Net (LLIN), ένα δίχτυ (κουνουπιέρα) επενδεδυμένο με το εντομοκτόνο Fendona®. Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ., η προστασία που παρέχεται από ένα τέτοιο δίχτυ ενάντια στην νυκτερινή δραστηριότητα των κουνουπιών-φορέων παθογόνων είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους αποφυγής λοιμώξεων.

Οι λύσεις της BASF δεν περιορίζονται όμως μόνο στην προστασία της Δημόσιας Υγείας. Στο εγγύς μέλλον και μέσω της νέας οργάνωσης των Προϊόντων Δημόσιας Υγείας & Εξειδικευμένων Εφαρμογών (Professional & Specialty Solutions) θα δίνονται λύσεις για την προστασία του ξύλου και αποθηκευμένου καπνού, την ερασιτεχνική αγορά και τα καλλωπιστικά.

Η BASF εμπλουτίζει την γκάμα των προϊόντων της, σκοπεύοντας στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων υψηλών προδιαγραφών για τους πελάτες της, στο χαμηλότερο δυνατό κόστος. Επίσης, η BASF δεσμεύεται να είναι αρωγός στην ελληνική πολιτεία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση προβλημάτων που άπτονται των ικανοτήτων και δεξιοτήτων μας στην αποτελεσματική διαχείριση κινδύνων για τη δημόσια υγεία.

Με εκτίμηση,

Βασίλης Γούναρης

Δ/νων Σύμβουλος BASF Ελλάς Α.Β.Ε.Ε

Αγαπητέ επισκέπτη,

στα πλαίσια αναθεώρησης της επιχειρηματικής της στρατηγικής, ο τομέας επιχειρηματικής δραστηριότητας Προϊόντων Δημόσιας Υγείας (Pest Control Solutions (πρώην Non Crop) αναδιοργανώνεται με προσθήκη νέων προϊόντων.

Η νέα ονομασία θα αναφέρεται πλέον σε Προϊόντα Δημόσιας Υγείας & εξειδικευμένων Εφαρμογών (Professional & Specialty Solutions) και στοχεύει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών διευρυμένων αγορών, που αναφέρονται στη νέα στρατηγική της BASF, για την εν λόγω επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ενδεικτικά, τα νέα υπο-τμήματα/αγορές είναι:

 • Επαγγελματικός έλεγχος παρασίτων σε Αστικές και Αγροτικές περιοχές
 • Δημόσια Υγεία & Αποθηκευμένος καπνός
 • Γκαζόν, καλλωπιστικά και λύσεις αρχιτεκτονικής τοπίου/κήπων
 • Προστασία δασών (φυσικό και υπό εκμετάλλευση) & κομμένης ξυλείας
 • Διαχείριση ζιζανίων σε ακαλλιέργητες εκτάσεις

Στη διευρυμένη πλέον γκάμα προϊόντων της BASF, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, τα εμπορικά ονόματα Storm®, Ratak®, Fendona®, Canasta®, Fourmidor®, Goliath® Gel, Mythic®, Termidor®, Interceptor®, Nemasys®.

Η BASF συνεχίζει την ανάπτυξη ακόμη περισσότερων νέων προϊόντων.

Έχοντας στην κατοχή της κορυφαίες δραστικές ουσίες, τόσο τρωκτικοκτόνων (flocoumafen, difenacoum), εντομοκτόνων (alphacypermethrin, fipronil, flufenoxuron και chlorfenapyr) και εντομοπαθογόνους νηματώδεις (Nemasys®), μεταξύ των άλλων προϊόντων της, ο τομέας επιχειρηματικής δραστηριότητας Προϊόντων Δημόσιας Υγείας & Εξειδικευμένων Εφαρμογών (Professional & Specialty Solutions), προσφέρει περισσότερα και καλύτερα προϊόντα υψηλών προδιαγραφών στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και την διασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης για τον άνθρωπο.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Κλειτσινάρης

panagiotis.klitsinaris@basf.com

Top